söndag 13 februari 2011

Alla dessa val...

Det är många val och beslut som ska tas. Vi är rätt bestämda i vilka färger (räknas ljusljus grå och vit som färg? ;-) ) vi gillar och vilka färger vi vill att vårt hus ska gå i. Men ändå. Det finns ju många olika mörkgråa klinkerplattor. Det finns massor av olika vita kakelplattor. Det finns olika vita putsfärger osv. Fast vad tusan. Det kommer nog bli bra. I veckan ska vi kontakta killen som fixar putsen för beställning av putsprover. Det får absolut inte vara något som helst gult i vår vita färg. Har fått tips på två olika som låter fina, bland annat en som är ljusljus grå - typ som vit men inte bländande vit. Låter som något för oss. Hoppas vi gillar provet. Till det blir det svart träpanel på de ställena som detta kommer finnas, bl.a på vinterträdgården.

Vi kommer inte vilja ha tapetserat i huset, utan vi vill ha målade väggar. Bortsett från kanske en eller två fondväggar. Men absolut inte fondväggar i varje rum. Det får inte bli för mycket. Men i huvudsak kommer det vara målat som gäller. Färg? Tjaaa...ljusljus grå som ser ut som vit skulle jag tro. =) Den brukar funka bra hos oss. Vi är väldigt vågade och gillar att ta ut svängarna när det kommer till färger och sådant...eller inte.

Får snart bli en sväng till kakelaffären igen och titta vidare. Vi vet ju stilen vi vill ha, men måste bara bestämma oss för exakt vilka plattor vi vill ha. Fast jag blev lite rädd sist vi var där. Hittade ett vitt kakel till badrummet. Den första var lite för beige för vår smak. Killen springer och hämtar en annan som var precis så vi vill ha den, vit och kall. Nämen då är det exakt samma fast två olika leveranser. Hemska mardröm om det är typ 1 som kommer till vårt hus. Den var ju inte alls fin. Ska det verkligen skilja så mycket på nyanserna om det är exakt samma artikelnummer? Enligt säljaren - Ja. Enligt oss - Nej. Någon som har erfarenhet av samma?

Badrummen, entrén och tvättstugan är vi helt på det klara med vilken typ av plattor vi vill ha. Men köket. Jisses vad svårt det blev. Vi har en stor vägg bakom fläkten som ska helkaklas och det får ju inte bli för blarrigt eller för mycket av något slag. Jättesvårt. Verkligen. Nu skulle man ha en indredare som talade om vad vi skulle välja...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar